Aisle Master smallegangheftruck - Opleiding voor heftrucks
Mabo-Lifting

Voor welke types heftrucks?

Aisle Master smallegangheftruck

Mabo BeNeLux: uw opleidingspartner voor uw Aisle Master smalle gang heftruck

De Aisle Master smallegangheftruck is inzetbaar in de meest smalste gangen , dit in tegenstelling tot veel klassieke heftrucks.

Met behulp van ons ervaren team van instructeurs leert u het toestel op een veilige en correct besturen, én behaalt het verplichte heftruck bewijs in één dag.

Aisle Master smallegangheftruck vergelijking

Aisle Master, hét alternatief voor de reachtruck

De Aisle-Master smalle gang heftruck is hét ideale alternatief voor de reachtruck. De reachtruck is een bekend type vorkheftruck maar je de Aisle Master vergelijkt met de klassieke reachtruck worden smallegangheftrucks steeds vaker gekozen boven de alom gekende reachtrucks, en terecht!

Aisle Master smalle gang heftruck magazijn

Wanneer je Aisle Master smallegangheftruck vergelijkt met een reachtruck, zijn er heel wat verschillen merkbaar. Een eerste, gróót verschil is de gangbreedte. Waar een reachtruck gangen van maar liefst 3 meter nodig heeft, is Aisle Master smallegangheftruck inzetbaar in gangen met een gangbreedte vanaf 1600 mm. Door de smallere gangbreedte kunnen er meer rekken geplaatst worden op dezelfde oppervlakte en kan er tot 50% meer gestockeerd worden.

Een ander punt waarin de twee toestellen verschillen zijn de toepassingen waarvoor de trucks gebruikt kunnen worden. De Aisle Master kan bijvoorbeeld zowel binnen als buiten werken, terwijl buiten werken voor een reachtruck niet mogelijk is.

De reachtruck is niet geschikt voor buitenwerk o.w.v. de kleine voorwielen en de beperkte grondvrijheid. Doordat de Aisle Master in- en outdoor inzetbaar is , hoeft u niet te beschikken over een extra vorkheftruck voor het werk buiten.

Een goed onderhouden heftruck is er een die langer meegaat, maar een heftruck wordt niet graag gemist voor onderhoud. Met deze aspecten in het achterhoofd, werd de Aisle Master zodanig geconstrueerd dat het aantal bewegende delen in de heftruck zo laag mogelijk gehouden werd. Bewegende delen zorgen immers voor slijtage en dus een grotere kost. Ook in dit aspect verschilt de Aisle Master smallegangheftruck van de reachtruck.

Ook op gebruiksvriendelijkheid scoort de Aisle-Master beter dan de reachtruck. Voor een heftruck chauffeur is het gemakkelijker om te leren rijden met een Aisle Master dan met een reachtruck. Verder is er een verschil in het zicht vanuit de cabine. Bij de reachtruck heeft men een frontaal zicht, maar dit zicht wordt door het reachmechanisme verstoort. Vanuit de cabine van de smallegangheftruck heeft men een zijdelings zicht waardoor men een beter zicht heeft op de goederen. Bovendien hoeft men niet uit de cabine te leunen om een beter zicht te hebben, wat de veiligheid en de ergonomie ten goede komt.

We kunnen concluderen dat de Aisle Master smallegangheftruck een alternatief biedt voor de reach truck. Met de Aisle Master werkt u vlot in gangen vanaf 1600 mm en stapelt u tot 15 meter hoog. Door deze compacte gangbreedte kunnen rekken dichter bij elkaar geplaatst worden en kan er zo tot 50% extra opslagcapaciteit gerealiseerd worden op dezelfde oppervlakte. Bovendien scoort dit toestel hoog op ergonomie en veiligheid.