Straddle Carrier - Opleiding voor heftrucks
Mabo-Lifting

Voor welke types heftrucks?

Straddle Carrier

Mabo BeNeLux: uw opleidingspartner voor uw Straddle Carrier

Ook voor onze Straddle Carriers bieden wij een gepaste opleiding aan. Onze instructeurs zijn hiervoor specifiek opgeleid en hebben jarenlange ervaring met deze machines. Met elke vraag kan u bij ons terecht.

Straddle Carrier Poort

De Straddle Carrier van Combilift, de Combi-SC, biedt een alternatief voor de reachstacker en zorgt voor een flexibele en efficiënte containerhandling. Containers tot 35 ton worden met de automatic top-lift of met kettingen gemakkelijk vastgenomen om te verplaatsen. Dankzij het telescopisch uitschuifbaar frame kan het toestel zowel binnen als buiten ingezet worden en kan het zonder problemen door poorten of lage doorgangen rijden.

Wenst u een opleiding te boeken? Klik hier.

 

Reachstacker alternatief

Zoals hierboven vermeld is de Combilift Straddle Carrier, oftewel de Combi-SC, hét alternatief voor de reachstacker. Beide containertrucks worden gebruikt voor de behandelen van containers maar toch zijn er tal van verschillen.

Combi-SC versus reachstackers

De Combilift Straddle Carrier en de reachstacker zijn twee verschillende concepten. De reachstacker is een grote truck met een contra gewicht om de container op te heffen, en dankzij een reachmechanisme wordt de container dan opgetild. Bij de Combilift Straddle Carrier wordt de container binnen het chassis opgetild, en is er dus geen contra gewicht nodig. Hierdoor heeft de Combi-SC een laag eigen gewicht, en dus ook een beperkte vloerdruk. Verstevigingen aan de ondergrond zijn voor de Combi-SC niet nodig, wat vaak wel het geval is bij reachstackers. Maar ook een lagere brandstofkost en minder beschadigingen aan de vloer zijn de voordelen van een laag eigen gewicht.

Het ontbreken van een reachmechanisme bij de Combilift Straddle Carrier zorgt voor lagere onderhoudskosten omdat er minder slijtage aan de onderdelen is. Bovendien zorgt de manier waarop de container wordt opgetild voor een betere zichtbaarheid voor de chauffeur van de Combi-SC. Die heeft namelijk een 360° zicht vanuit zijn cabine. Bovendien zijn de Combilift Straddle Carriers ook ergonomischer dan de reachstackers door hun lagere instaphoogte in de cabine.

Voordelen

Het voordeel van de Combi-SC containerheftruck is dat het toestel zeer flexibel en wendbaar is. Met zijn kleine draaicirkel vormen smalle doorgangen geen enkel probleem. Kortom, een betrouwbaar toestel dat u volledige onafhankelijkheid biedt om uw containers te verplaatsen en te stockeren. Dit zowel binnen als buiten, en met zijn telescopisch uitschuifbaar frame kan de Combi-SC zijn lage poorten of doorgangen geen hindernis. De automatic top-lift spreader maakt een container op te tillen dan weer een pak gebruiksvriendelijker, als alternatief kan dit ook met kettingen. En door de container tot 60° te kantelen, lost u snel en veilig bulkgoederen.