Mabo-Lifting

Service

Wat maakt onze aftersales werkelijk uniek?

Eens u de juiste, logistieke oplossing heeft gekozen is het belangrijk deze ook op een correcte manier te onderhouden. Ook hier laten we u bij Mabo BeNeLux niet in de steek.

Mabo BeNeLux hecht naast de verkoop van zijn toestellen enorm veel waarde aan service. Onze toestellen moeten ettelijke jaren na de aankoop nog perfect werken, zodat u het maximum uit uw investering kan halen. Met dit in het achterhoofd heeft Mabo BeNeLux een compleet servicenetwerk opgebouwd om de klant met elk probleem verder te kunnen helpen.

Nationale service

Om onze klanten te voorzien van een flexibele en professionele service zijn volgende strategische stappen ondernomen.

 • Complete service vloot
  Om bij de klant ter plaatse reparaties en onderhoud uit te kunnen voeren beschikt Mabo over 15 volledig uitgeruste servicewagens.
 • Verschillende servicecentra
  Wij beschikken over 4 vestigingen in heel de BeNeLux om u te kunnen helpen. Namelijk in Lier (2), Zulte en Enkhuizen!
 • Gespecialiseerde techniekers
  Onze techniekers zijn allemaal VCA en Sigmacert gecertificeerd. Verder genieten zij jaarlijks van verschillende technische opleidingen.

zijlader magazijn

Volledig uitgeruste onderdelen magazijnen

Het is ons beleid om alle courante onderdelen op voorraad te hebben zodat u onmiddellijk met uw probleem geholpen kan worden. Wij beschikken over 2 magazijnen waar onze mobiele techniekers hun onderdelen kunnen aanvullen vooraleer ze naar de klant rijden.

Waarom kiezen voor een onderhoudscontract?

Onderhoud verlengt de levensduur van uw toestel

Wanneer u op regelmatige tijdstippen onderhoud laat uitvoeren op uw toestel, bent u actief bezig met het verlengen van de levensduur ervan. Onderhoud uitvoeren is dus niet alleen een slimme zet, het is ook nog eens kostenbesparend!

 • Minder slijtage
  Het regelmatig vervangen van oliëen en vetten is van cruciaal belang. Bewegende onderdelen slijten 6 maal sneller indien dit niet gebeurt.
 • Veiliger
  Onze techniekers analyseren tijdens een onderhoudsbeurt het toestel op eventuele verborgen gebreken. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd en kan u werkongevallen op voorhand vermijden.
 • Aangenamere rijervaring
  Een goed onderhouden heftruck werkt vlotter, verbruikt minder en is globaal gezien aangenamer om te besturen.

Welke voordelen haalt u uit een onderhoudscontract?

Bij aankoop van een toestel biedt Mabo BeNeLux altijd als optie een onderhoudscontract aan. Dit is volledig vrijblijvend, maar we kunnen het enkel sterk aanbevelen.

Een onderhoudscontract bij Mabo BeNeLux betekent dat u om de x aantal uren onderhoud laat uitvoeren door Mabo BeNeLux bij u ter plaatse.

Hoe organiseren wij het onderhoud op uw toestel?

Uit onze ervaring hebben wij geleerd dat de vele verbruiksonderdelen op een heftruck een gemiddelde levensduur hebben. Als deze onderdelen na slijtage gebruikt blijven worden hebben deze een nadelige invloed op de werking van de heftruck.
Om dit te voorkomen stellen we voor elk type machine een onderhoudsschema op. Op dit schema staan de verschillende onderhoudstypes (A-B-C-D) en de onderdelen die bij het type onderhoud vervangen dienen te worden.

Bovendien wordt u door onze diensten automatisch verwittigd wanneer een volgend onderhoud noodzakelijk is.

Samenvatting

Welke voordelen biedt een periodiek onderhoudscontract voor uw bedrijf?

 • De zekerheid dat grondige onderhoudsbeurten op juiste/geregelde tijdstippen worden uitgevoerd.
 • Het onderhoud wordt uitgevoerd door gekwalificeerd personeel dat over een degelijke uitrusting en fabrieksopleiding beschikt.
 • Het preventief voorkomen van mogelijke ernstige herstellingen door vroegtijdig ingrijpen.

Wij vervangen tevens de banden van uw heftruck

Als uw heftrucks dagelijks rondrijden zal de nood aan nieuwe banden ooit opduiken. Hoe lang banden meegaan hangt af van het type en de kwaliteit van de vloer en het rijgedrag van de chauffeur. Maar eens het rubber tot aan de slijtlaag is opgebruikt zijn uw banden dringend aan vervanging toe. Mocht u op versleten banden blijven rijden dan verliest u vering en tractie. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan alsook schade aan uw heftruck door schokken.

Bij Mabo BeNeLux bieden wij een ruim assortiment kwalitatieve banden aan. Indien gewenst kunnen wij deze banden bij u ter plaatse komen installeren dankzij onze mobiele pers service.

Voor elk bandenprobleem hebben wij een oplossing!

zijlader banden

Waarom uw tractiebatterijen laten regenereren?

Capaciteitsvermindering tegenwerken

Batterijen verliezen na verloop van tijd een groot deel van hun oorspronkelijke capaciteit. Dit is te danken aan een bijwerking van het chemisch proces dat zich afspeelt binnenin de batterij bij het opladen en het ontladen. Loodsulfaat kristallen hechten zich aan de platen in de batterij en bedekken daardoor een (groot) deel van de oppervlakte waarin de chemische reactie plaatsvindt. Dit heeft als onvermijdelijk gevolg dat de capaciteit van de batterij afneemt. De meeste verantwoordelijken verkiezen daardoor om na verloop van tijd de batterij te vervangen, maar dit is niet altijd de beste/goedkoopste oplossing!

Hoe werkt een regenerator?

Mabo-Lifting biedt de mogelijkheid om de batterij te laten regenereren. Kort samengevat is de regeneratie een proces waarbij de batterij onder hoge frequenties verschillende keren wordt opgeladen en ontladen. Hierdoor worden de loodsulfaatkristallen langzaam ontbonden en krijgt de batterij een groot deel van zijn oude capaciteit terug. U geeft uw batterijen op deze manier een nieuw leven. Bovendien is het regenereren van een batterij vele malen goedkoper en beter voor het milieu dan het aanschaffen van een nieuwe batterij!

 • Goedkoper dan vervangen
  Het laten regenereren kost slechts een fractie van de kost van een nieuwe batterij
 • Beter voor het milieu
  Batterijen bevatten vaak stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Blijf ze zo lang mogelijk gebruiken!
 • Voor iedereen mogelijk!
  Vertoont de batterij van uw heftruck tekenen van capaciteitsvermindering? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een regeneratie!