Nieuw: Combilift Container (ont)laadsysteem

Combilift introduceerde onlangs de Container Slip-Sheet (Combi-CSS), deze is ontworpen om zowel paletten als lange en volumineuze ladingen sneller en makkelijker in containers te laden of te lossen. Dankzij Combi-CSS wordt het gebruik van heftrucks, alsook manuele arbeid, voortaan tot een minimum gereduceerd.

Bij de voorstelling van Combilift Straddle Carrier enkele jaren geleden, bleek er nood te zijn aan een efficiëntere toepassing bij het laden van containers. Zo ontstond het idee voor de gepatenteerde Combilift-CSS: een laag, vrijstaand platform met een door elektro motor aangedreven trek- en duw mechanisme, op dewelke een slijtvaste stalen plaat rust. Deze constructie heeft een capaciteit van 30 ton, en wanneer de volledige lading op het platform is geplaatst, kan je een container laden in amper drie minuten (voor een 20’-container).

Eens geladen, wordt het platform in de container geschoven door het mechanisme eronder. Bij het lossen van de container wordt de staalplaat onder de lading geduwd en de lading uit de container getrokken. Zo kan het laden of het lossen van de container in alle veiligheid, en zonder enige productschade, plaatsvinden.

Wanneer de goederen geladen zijn, zal een hydraulische poort, bevestigd aan het einde van het platform, zich openen over de ganse breedte van het platform. Door deze poort blijft de lading op zijn plaats wanneer het platform onderuit de lading wordt geschoven. Optioneel kan de Combi CSS ook containers laden/lossen die op een containerchassis staan.

Combi-CSS biedt de mogelijkheid veiliger, sneller en efficiënter te werken.