‘Go green’ met Mabo BeNeLux

'Go green'

Ecologie en efficiëntie gaan in hand in hand bij nieuwe generatie heftrucks

De evolutie naar ‘duurzaam ondernemen’ is al enkele jaren aan de gang én het is ook een concept dat nog voortdurend evolueert. Zo kiezen meer en meer bedrijven voor groene energie én wordt er steeds vaker gekozen voor emissie-verminderende of emissievrije opties om zo de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen of zelfs te elimineren, om als dusdanig hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Aisle Master: de groene oplossing voor uw warehouse

Het inzetten van smallegangheftrucks in een magazijn vergroot niet enkel de opslagcapaciteit maar vermindert ook de gangpaddiepte en ze zijn zuiniger dan conventionele heftrucks. Doordat ze kunnen werken in smalle(re) gangen, kan er én meer worden opgeslagen én de af te leggen afstanden worden kleiner, waardoor het verbruik daalt.

De elektrische Aisle-Master is dus de geknipte heftruck om ‘groener’ te kunnen ondernemen en de efficiëntie te doen stijgen. Zo kan deze smallegangheftruck bijv. worden ingezet in een tweeploegendienst door een makkelijk te verwisselen reservebatterij, waardoor de stilstandtijd wordt tot een minimum wordt herleid.

Aisle Master smallegangheftruck

De stap naar een ecologischer wagenpark

De innovatieve zijladers van Baumann en Combilift zijn op hun beurt zo veelzijdig, dat ze makkelijk een combinatie van verschillende machines kunnen vervangen. De voordelen hiervan zijn:

  • Lagere kosten voor de klant.
  • Lagere exploitatiekosten van het wagenpark.
  • Lagere overheadkosten voor het onderhoud.
  • Kleinere CO²-voetafdruk.

Doordat deze zijladers inzetbaar zijn in krappe ruimtes en smallere gangpaden, maken ze optimaal gebruik van de beschikbare ruimte én dienen ze minder afstand af te leggen.

Zijladers

Groene ‘last mile delivery’ met Moffett e-Series

Een andere revelatie in de logistieke wereld is de elektrische, Moffett e-Series meeneemheftruck die in minder dan één minuut gebruiksklaar is en inzetbaar is voor elk type lading, op elk type terrein.

Moffett meeneemheftruck

De Moffett e-Series is geluids- en emissievrij, zo kunnen leveringen op het meest economische moment van de dag worden uitgevoerd én in stadscentra/lage-emissiezones. Kortom, de Moffett is de ideale keuze voor uw ‘last mile’ leveringen, en dat waar en wanneer (24/7) u wil.

Innolift meeneemstapelaar

Een andere innovatief toestel is de elektrische Innolift meeneemstapelaar. Net als bij de Moffett kan u dit toestel gebruiken waar en wanneer u wil – voor het leveren van uw palletgoederen – en is het inzetbaar in meerdere bestelwagens, in tegenstelling tot de klassieke laadklep. Bovendien is een laadklep niet bruikbaar buiten het voertuig – de Innolift wel – , en heeft u extra middelen nodig om te laden en te lossen, terwijl de Innolift dit in zijn ééntje kan.

Zero emissie met Automated Guided Vehicles

Het gebruik van AGV’s in een productieomgeving kan tal van voordelen opleveren, zoals meer veiligheid – o.a. door sensoren die de omgeving bewaken – , maar er zijn ook minder middelen nodig, er wordt energie bespaard aangezien de toestellen worden geoptimaliseerd voor het traject dat ze dienen te volgen én is er geen emissie. Gevolg? Vermindering van de ecologische voetafdruk!

Ontdek het volledige aanbod hier.

Mabo Palletmover

Onze machines vragen door hun hoge voltagesystemen minder stroom, wat het verbruik en de daarmee gepaard gaande kosten enorm doet dalen, zonder dat er moet ingeboet worden aan productiviteit. Kortom:

High performing, low consuming

En zo moet het, willen we duurzaam ondernemen. Voor minder gaan we niet!