Nieuw: Combilift – COMBI-CB70E

CB70E

De nieuwe Combi-CB70E is een verdere toevoeging aan de steeds groeiende reeks elektrische modellen van Combilift, die krachtige prestaties, een lange levensduur van de batterij en een ongeëvenaarde ergonomie biedt. Dit model, in de levendige Combi-groene kleurstelling die voor het eerst op de onlangs gelanceerde Combi-CUBE te zien was, onderscheidt zich doordat het de meest compacte 7t vorkheftruck op de markt is met multidirectionele mogelijkheden, waardoor zowel lange als omvangrijke lasten ruimtebesparend kunnen worden verwerkt.

De ontwerpkenmerken van de Combi-CB70E, zoals de grote super elastische banden en de compacte wielbasis, maken hem bij uitstek geschikt voor de operationele eisen van de houtindustrie. Met een hefvermogen van 7.000 kg heeft dit model een indrukwekkend kleine voetafdruk en een uitzonderlijke wendbaarheid, zodat hij grote ladingen hout gemakkelijk in kleine ruimtes kan verplaatsen.

Wat de Combi-CB70E onderscheidt van andere vorkheftrucks is de cabine met gasveer, die gebruik maakt van componenten zoals die worden aangetroffen in grootschalige industriële machines met cabinevering. In combinatie met de superelastische banden garandeert dit de meest soepele rit over ongelijke of minder perfecte bodemomstandigheden zoals die typisch zijn voor houthandelaars.

De nieuw ontwikkelde automatische draaistoel van Combilift ging ook in première op de Ligna-show.  Deze optionele voorziening schakelt automatisch in en draait de stoel en de armsteun 15° naar rechts of links, afhankelijk van de door de bestuurder gekozen rijrichting.

De truck beschikt ook over Combilifts internationaal gepatenteerde en met een Red Dot bekroonde onafhankelijke elektrische tractie die alle voor- en achterwielen 100% tractiecontrole biedt. Hierdoor is er geen differentieelslot nodig op gladde oppervlakken en wordt het draaien van de lading bij zijwaarts rijden aanzienlijk verminderd.

Deze combinatie van geavanceerde prestaties, lange levensduur van de batterij en uitzonderlijke ergonomie in combinatie met alle voordelen van de Combi-CB-serie maakt dit de krachtigste compacte elektrische multidirectionele vorkheftruck tot nu toe.